VVE en Zonnepanelen

Wij merken dat binnen elke VvE de discussie leeft over het wel of niet installeren van zonne­panelen. De discussie is wel vertraagd omdat veel VvE’s zich (terecht) eerst hebben bezig gehouden met energie besparende maatregelen in de gemeen­schappelijke gedeelten. Voornamelijk de LED verlichting heeft VvE’s veel besparingen opgeleverd.

Hier is de terugverdien­tijd ook kort (zo’n 3 tot 4 jaar). De terugverdien­tijd voor zonne­panelen ligt voor een VvE veel hoger, wel op 9 jaar (omdat VvE de BTW niet terugkrijgt, is de investering hoger en de terugverdien­tijd langer). Veel VvE’s vinden ook dat de beslissing om wel of niet de panelen aan te schaffen ook met unanimiteit of ruime meerderheid (2/3 van de leden) genomen moet worden.

Een ander weetje: indien er een regionale stroom­storing is dan doen je zonne­panelen het ook niet (leveren niets op) omdat de omvormer op 220Volt werkt. Die krijgt dan geen stroom, dus kan de energie niet aan net afgegeven worden. Dus helaas, ook geen koffie zetten voor eigen gebruik!

Klik hier

Wij bieden gratis een Financiële Scan aan

VvE's die orde op zaken willen stellen of willen kijken of er ruimte tot verbetering is biedt ACB VvE Beheer geheel gratis én vrijblijvend een financiële scan aan.
Klik hier