Onderzoeksplicht gebouwen eigenaren en besturen

In 2011 is bij een galerijflat in Friesland een galerijvloer ingestort. Natuurlijk kijkt de overheid dan gelijk mee en wordt gevraagd : Hoe kan dat en hoe kunnen we dit voorkomen. De overheid wil al dat elke VvE zich registreert bij de KvK en een actief onderhoudsplan maakt. De overheid wil dat gebouwen netjes en veilig onderhouden worden.

Het is dus een noodzaak dat elke VvE regelmatig de staat van het gebouw onderzoekt (of laat onderzoeken) en aan de hand van een plan (MJOP) het onderhoud uitvoert. Indien onze technische dienst een MJOP maakt (of een update) dan controleert hij altijd op zichtbare gebreken en als er dan onbekende scheuren zijn dan zal hij actie adviseren.

Vervolgens moeten de leden dan ook wel geld sparen en reserveren voor dat onderhoud. Helaas merken wij dat bij – vaak kleinere – VvE’s het opbouwen van een reservepot een lastige zaak is. Het hebben én onderhouden van een onderhoudsplan inclusief reservepot is een zaak die ACB VvE Beheer goed bewaakt voor al haar VvE’s.

Klik hier

Wij bieden gratis een Financiële Scan aan

VvE's die orde op zaken willen stellen of willen kijken of er ruimte tot verbetering is biedt ACB VvE Beheer geheel gratis én vrijblijvend een financiële scan aan.
Klik hier