Moet je een slapende VvE inschrijven bij de KvK?

Ja, elke VvE moet ingeschreven staan. Ook slapende VvE’s. Het slechte nieuws is, dat, indien je dit niet doet, je een economisch delict pleegt. Het goede nieuws daarentegen is, dat, wij nog niet eerder gehoord hebben dat een dergelijke, niet-ingeschreven VvE is vervolgd, maar toch.

De overheid wil nl. dat gemeenschappelijke gebouwen beter onderhouden worden. Dat begint bij een actieve VvE. Die een onderhoudsplan maakt en daarvoor spaart. Er moet minimaal 1 bestuurder zijn, ingeschreven worden bij de KvK en zo kan dan voor de VvE een bankrekening geopend worden.

Wij merken in Haarlem en omstreken vaak dat met name kleine VvE’s niet ingeschreven staan. Denk maar aan rood-zwart, even-oneven enz. Toch is enig overleg ook daar wel van belang. Het dak zal maar vernieuwd moeten worden… en wie gaat dat betalen? Door er niet aan te denken, lost dit probleem zich niet op! Ga op onderzoek uit en regel dit. Voor vragen kunt u altijd terecht bij een VvE beheerder of kijk op Snurkende VvE.

Klik hier

Wij bieden gratis een Financiële Scan aan

VvE's die orde op zaken willen stellen of willen kijken of er ruimte tot verbetering is biedt ACB VvE Beheer geheel gratis én vrijblijvend een financiële scan aan.
Klik hier