Btw-tarief verlaging gunstig voor VvE

Goed nieuws voor VvE’s met groot onderhoud op de agenda. Het kabinet heeft opnieuw besloten om de verlaging van het BTW-tarief, naar 6 procent, op arbeid bij renoveren en verbouwen te verlengen tot 1 juli 2015.

De regeling is alleen van toepassing op woningen ( of appartementen) ouder dan twee jaar en deze bewoond worden door particulieren. Verder moet de onderhouds­werkzaamheden verricht zijn in de periode van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015.

Ten opzichte van de bestaande regeling wordt er nu ook rekening gehouden met hoveniers­werkzaamheden. Tevens geldt de regeling ook voor de werkzaam­heden van een architect, mits zij ook de begeleiding doen van de renovatie.

BTW-tarief niet geldig

Het BTW-tarief is niet geldig voor de volgende werkzaamheden:

  • het vervangen van gordijnen en zonwering
  • glazen wassen
  • het leggen en onderhouden van vloerbedekking en vloeren

Hieronder nog een aantal werkzaamheden uitgelegd, waar het BTW-tarief op van toepassing is.

BTW-tarief op isoleren

Vloer-, gevel- en dakisolatie bij woningen ouder dan twee jaar  valt ook onder de verlaging van het BTW-tarief. Er moet dan wel rekening gehouden worden met het bouwbesluit.

BTW-tarief op stukadoren

Alle werkzaam­heden die betrekking hebben op stukadoren van woningen ouder dan twee jaar. Tevens vallen de gebruikte materialen van de stukadoor ook onder het verlaagde BTW-tarief.

BTW-tarief op schilderen

Eigenlijk is de regeling geldig op bijna alle werkzaam­heden van de schilder. De verlaging op het BTW-tarief is tevens geldig op de gebruikte materialen bij het schilderen. Voor de werkzaamheden die buiten deze regeling vallen moet U kijken op de site van de Belastingdienst.

BTW-tarief op behangen

De regeling is geldig op het behangen van woningen ouder dan twee jaar, de voorbereiding van het behangen en de gebruikte materialen.

BTW-tarief op schoonmaken

Tenslotte is de regeling ook geldig voor schoonmaak­werkzaamheden aan de binnenkant van woningen ouder dan twee jaar. Schoonmaak­werkzaamheden aan de buitenkant van de woning valt niet onder het verlaagde BTW-tarief.

Klik hier

Wij bieden gratis een Financiële Scan aan

VvE's die orde op zaken willen stellen of willen kijken of er ruimte tot verbetering is biedt ACB VvE Beheer geheel gratis én vrijblijvend een financiële scan aan.
Klik hier